Avainsanat

Tervehdys!

Minä kun luulin tätä ”Windows live writeriä” helpoksi käyttää, mutta ei, sillä suomenkielistä oikolukua en täältä löydä. Siksipä kirjoitan nyt Windows liven sähköposti-ohjelmalla. Tässä ohjelmassa on oikoluku ja valikkorivillä nappula Blogi. Painallus siihen siirtää tekstin ”Windows live writeriin”. Siellä vielä hienosäätöä ja lähetys Blogiin. Liian monimutkaiseksi on hommat taas tehty. ATK kiristää usein hermot tosi kireälle.

Niin niin – Selaimessa voisi tietenkin kirjoittaa suoraan, mutta kun se oikoluku puuttuu. Onhan selaimessani tietenkin Google-työkalurivillä verkkolomakkeiden ”oikeinkirjoitus” nappula. Sen sanasto on vielä kovin suppea. Vähintään joka viides sana on punainen ja alleviivattu. Tietenkin lisäämällä oikeinkirjoitetut punasanat sanastoon punaväri vähitellen vähenee niin kuin änkyrät EU-parlamentista.

”Ketä kiinnostaa!!”, huokaa siellä jo kärsimätön sielu.

Nojaa – Ihmisiä kiinnostaa niin eri asiat. Minua esimerkiksi kiinnostaa seuraavat asiat: tietotekniikka – erityisesti erilaisten softien toiminta, Historia ja sen vaikutus nykypäivässä, Filosofia, tieteiskirjallisuus ja elokuvat eritoten lännen-, tieteis- , fantasia- ja wuxia-elokuvat. Tiedän ettei nämä asiat kaikkia kiinnosta. Miksi pitäisikään.

Minua ei taas kiinnosta juuri lainkaan seuraavat asiat: Autourheilu, heinänteko, ojan- taikka kaivonkaivaminen, auringossa makaaminen, alle 3-vuotiaat lapset yksilöinä. Lapsen kehitys yleensä vauvasta taaperoksi taas on hyvin kiinnostava juttu. Kiinnostuksen ja epäkiinnostuksen kohteita tietenkin riittää. Ne ei pariin esimerkkiin lopu.

”Ketä kiinnostaa, mikä sua kiinnostaa tai ei!! Ei voisi vähempää kiinnostaa!!”, huutaa siellä jo useampi romanttisista komedioista ja formuloista elävä sielu.

Noh, Noh. Meitä ihmiskunnan jäseniä kiinnostavat niin monet eri asiat, ettei niistä kukaan osaa pitää lukua. Näin on, vaikka me ihmiset olemme niin samanlaisia. Tässä voisi ryhtyä pitkiin jaarituksiin roduista, rotuopin älyttömyydestä, evoluutiosta ja geneettisistä pullonkauloista, mutta se jääköön toiseen kertaan. Sillä olen tässä kirjoituksessa liian monta kertaa marssinut aasinsillalla edestakaisin.

Tähän loppuun kesän alkamisen kunniaksi julistan kesäkuun musiikkikappaleeksi.