Avainsanat

,

Ensin ajattelin rajoittaa tämän blogin tietotekniikkaan keskittyväksi blogiksi, mutta kun juttua ei riittäisi kuin ehkä kerran kuussa julkaistavaksi*. Niinpä päätin – ja aivan yksin, tietenkin kaikkea kohtuutta tuntien, tehdä tästä myös eräänlaisen ‘Väärien käsitysten’ kirjaamon. Kuiva tietopuolinen blogi tästä tulee, näin pelkään.

* Tämä blogi oli toista vuotta keskittynyt tietotekniikkaan. Nyt tämä blogi keskittyy tietotekniikan sijasta väärien käsitysten korjailuun, erilaisiin listoihin ja muihin elämän ihmeellisyyksiin. Tietotekniikkaan keskittyvä blogi on Algernonin konehuone.

Alla on ihmeellinen esimerkki väärinkäsityksestä.

Amerikan Yhdysvaltojen osavaltioiden lukumäärä

En voi esimerkiksi ymmärtää, miksi niin moni luulee Amerikan Yhdysvaltojen koostuvan 52:sta osavaltiosta, vaikka oikea osavaltioiden lukumäärä on 50. Näin on. Niitä on tasan 50 osavaltiota. Aina voitte tarkastaa ja laskea vaikka tuon lipun tähdet. Taikka tarkistaa Wapediasta.

Amerikan yhdysvallat

 

 

 

(Toinen Ameriikan outous on myös se, ettei sillä ole virallista kieltä, vaikka englanti sellaista näytteleekin. Ihmeellinen on USA.)

Luulo ei ole tiedon väärti

Jos luulette, etten itse kulkisi harhakuvitelmissa, niin p*sk** haukkaatte. Olen kuin noiduttu väärien käsitysteni kanssa. Hämmästelen monttu auki sitten asioiden oikeaa karvaa. Ihmetellen ja epäillen on niin sanottuihin “itsestäänselvyyksiin” suhtauduttava. Olenko oikeassa vai harhakuvitelmani vielä ainoa uhri? Ankea kysymys leijuu ilmassa vailla vastauksen suomaa turvaa.

Elikkä tähän tyyliin lisäilen tänne pikkuhiljaa kaikkea outoa väärinkäsitystä ja sen oikaisua. Tähän valittu Yhdysvaltoja koskeva itsestäänselvyys on aika onneton esimerkki. Ehkä täräytän tänne muutakin tietopuolista tavaraa väärinkäsitysten ja Informaatioteknologian lisäksi. Kuka tietää, kun minäkään en tiedä?

Totta on, että pitäisi keskittyä johonkin tiettyyn aihepiiriin bloggarina ja olla siinä maailman napa. Mutta kun ei tohdi eikä ehdi. Sitä paitsi Vihtahousu vie jos vikisee ja vitkastelee. Elämän kinttupolkua eteenpäin! Siinä on motto tällä päivälle.